En Maskulin Ost

För er som har lyckats missa det:
Det är måndag.
Jag mår inte bra, på riktigt. Därför ska jag nog ha feel good dag med mig själv. Inte okej igentligen, men just nu behöver jag tänka på något annat en stund. Nå, det blir nog så att jag köper godis, chips och cola och sen ska jag göra ingenting. Önska mig lycka till, det kan jag behöva.
emo
//P

Utanför länsgränsera

God morgon Tomtar och Troll.
Hur har ni sovit?
Livet är en underbar skapelse. Våran penna som fyller i de tomma sidorna i livets bok. Boken där våran historia finns. Oförändlig, helt ärlig. Inget kan gömmas ur dessa böcker. Därför borde vi alla någon gång ta en titt i universums bibliotek. Läsa några kapitel och lära sig något om sig själv.
Om vi alla gjorde det med jämna mellanrum skulle människans mysterium snart vara självklarheter.
Morgonpoesi när den är som bäst
awesomeface.png image by naoh37
Nu till inläggets titel. Som dom flesta vet är vi (på balderskolan) lediga imorgon. En chans för oss att plocka upp bitarna innan höstterminens slutspurt. Jag antar att många av er bara ska lata er och ta det lugnt, inte för att det är något fel med det. ;) Själv ska man upp till Pi te åh (Pontus stavning) och "hälsa på" Sofia och hennes klass. Kan inte neka att det känns lite spännande. Även om jag har en del skolarbete som måste utföras där borta. (skriver Filip sneglandes mot Tårtgeneralen)
Nä, nu vart det dags för mig att plugga lite. Vill få det mesta gjort innan imorgon.
God morgon, god middag, god kväll.
//F

Jo, bara en sak först

Nu är det tydligen snart jul igen. Det känns inte. Inne på torget står massa klasser och försöker sammla in pengar till klassresor. Det säljs lussebullar och mjukkaor. Man har packat det  som föreställa centrum i våran lilla stad, med barrträd. Alla affärer använder flitigt färgen röd för att försöka få lite julstämning. Samma gammla låtar spelas överallt. Jag känner ingenting. Ingen julstämning. Det är inte det faktum att gräset fortfarande sticker upp eller det faktum med att snön lyser med sin totala frånvaro. Nej, jag känner ingen jul känsla på grund av att jag har andra saker att fokusera på som är roligare än julafton, än att bli ett år äldre. Sen kan man väl inte bli less på julen? Eller kan man? Kan man verkligen bli less på att sitta varje år och se samma TV program och äta samma mat? Jag tror att jag börjar bli less. Vi svenskar verkar älska traditioner. Vi verkar vara rädda för att bryta mönster. Vad skulle hända om det var Bamse på julafton istället för Kalle Anka? Folk skulle gå berserk. Det skulle bli kaos. SVT's huvudkontor skulle inte stå kvar i alla fall. Nej, i jul blir det svart i stället för rött, Tool i stället för Carola och skrov i stället för köttbullar, för jag orkar inte längre



Jag försöker provocera fram jul kännslor genom att läsa kalle anka sniffa pepparkaksdeg äta skinka med senap tända advents ljus och titta på mandariner. Det funkar inte


//P

Hej! jag är 14 år och kan inte vara tyst.

Jag erkänner allt. Jag såg New Moon på bio idag. Den var helt ok. Inget speciellt, bara väldigt medioker. Jag ångrar inte på något sätt mitt val. Det gav mig trots allt inspiration till mitt första inlägg.
Jag märkte dom först vid biljetthämtningen en timme före filmen började.
Jag och Sofia hade otur att få säterna just framför ett gäng fjortisar. Dom fnissade hela tiden jag såg dom på biljetthämtningen. Var dom på något sätt lindrigare under filmen?
Nej!? Jajjemen hela filmen fnissade dom, och pratade. Dom verkade inte ha något som helst intresse för filmen. Dom drog däremot ner bioupplevelsen för människorna som FÖRSÖKTE se filmen.
Jag har en dröm, en dröm där alla kan avnjuta en film på bio. Utan påslagna mobiler, fniss eller allmänt störande beteende.
Så nu sitter jag här, 5 timmar senare. Med huvudvärk och helt utan någon form av energi.
Sov gott och må fint.
Grovredigerat för att slippa risken att anmälas.
//F

Dressings blogg

Ja, nu blir det dax för det första dressings inlägget här i bloggen. I kväll stod det hamburgare på menyn hos familjen Hedenström. Hamburgare är en genuint god maträtt som fungerar i nästan alla lägen. Dressingen är huvudmomentet i det hela, enligt mig. En god dressing är lika viktig som ett gott kött eller som ett gott bröd. Ikväll failade vi. En tub med Ica's hambugerdressing stod på bordet. Den ser inte särskilt märkvärdig ut. Jag klämmer ut en sträng dressing på min burgare, den ser ganska god ut. Skenet bedrar. Ica's Hamburger dressing är det äckligaste jag har smakat i hamburgerdressings väg. Den smakar utspädd sötsenap som någon har rört ner bostongurka och dill i. För ja, det är dill i dressingen. Nu ska jag gå och kasta dressing.



Hej, jag smakar dill

//P

God kväll underbetalda järnvägsarbetare

Nå, i nuläget har kalawesomarna Pontus och Filip en enorm mängd läsare. Vilket är helt förståeligt med tanke på att våran blogg bara stått och... ja, stått. Vi tvär vägrade bloggande tills vi hade en header. Och nu har vi en. Nu återstår bara en grej, bloggande. Och jag tänkte göra en liten mjukstart, ett fint inlägg tillägnat en fantastisk människa, en man som har skänkt glädje och kärlek till oss alla. Kärlek som kommer sitta kvar i kommande generationer.

Holländaren Andel Soree har tillägnat hela sitt liv med att göra det han älskar, spela luftgitarr. Jag vill hylla den lilla människan som verkligen ger järnet även om det bara handlar om att spela lufgitarr. Andel är en riktig hjälte. 2008 kom han tvåa i världsmästerskapen i luftgitarr. Grattis Andel, vi älskar dig


//P

RSS 2.0